OptiLASIK® synkorrektion
synkorrektion

Inte alla ingrepp med LASIK   LASIK : Akronym för laser-assisted in situ keratomileusis (keratomileusis in situ med laser). LASIK är en typ av laserkirurgi där hornhinnan omformas för att förbättra synen. Ett instrument som heter mikrokeratom används för att på kirurgisk väg skapa en tunn flik av hornhinnevävnad. Fliken viks undan och lasern riktas mot den exponerade hornhinneytan under fliken. Fliken viks sedan tillbaka på plats.   är likadana. En del resultat blir bättre än andra beroende på många faktorer, exempelvis vilken laser och vilken teknik som används.

Problemet är att många LASIK-system arbetar enbart efter hur starka glasögon eller linser du har, och tar inte med de egenskaper som gör dina ögon unika i beräkningen. Och varför skulle du vilja ha exakt samma LASIK-ingrepp som alla andra?

Det är därför vi skapade OptiLASIK® synkorrektion med laser. Den kombinerar dagens mest avancerade kirurgiska tekniker i ett ingrepp och arbetar med dina ögons speciella drag, och ger en mer naturlig form.

OptiLASIK® synkorrektion med laser erbjuder en avancerad procedur som anpassar sig till dina ögons unika kurvatur och ger dem en ny form som kommer närmare en ideal, naturlig form på ögat. Det gör skillnad från tidigare LASIK-ingrepp som formade om utan att ta hänsyn till den naturliga rundnigen.

Eftersom inget ögonpar är likt något annat är det mycket viktigt att skräddarsy ingreppet för synkorrektion med laser. Numera kan kirurger optimera resultatet av den refraktiva behandlingen med WaveLight® Refraktiv Suite—en fullt anpassningsbar laserplattform som utformats med fokus på patientens bekvämlighet, kirurgisk precision, hastighet och säkerhet.

The WaveLight® refraktiv Suite uppnår detta genom att kombinera 500Hz WaveLight® EX500 excimerlasern med 200 kHz WaveLight® FS200 femtosekund-lasern för den vidast möjliga bredden på skräddarsydd synkorrektion med laser som finns att tillgå idag.

Denna fullt integrerade kombination använder den snabbaste excimerlasern som finns att tillgå i världen—med de mest sofistikerade teknologiska framstegen inom syn och laser—för att ge precisa, säkra och stabila refraktiva resultat.

Kirurgerna kan även förlita sig på den prisvinnande WaveLight® Allegretto Wave®/Eye-Q excimerlasern. Detta världsberömda lasersystem introducerade den privatägda PerfectPulse Technology®—en innovativ teknologi som styr varje enskild laserpuls från det att den bildas tills den punkt då den träffar hornhinnan. Detta förbättrar stabiliteten och ger smidigare resultat.

Inte ens de största uppfinningarna passar dock för alla och därför utformade vi WaveLight® diagnostika, för att hjälpa läkare att avgöra om OptiLASIK® synkorrektion med laser är något för dig.


WaveLight® EX500 Excimerlaser

WaveLight EX500 Excimerlaser

Den avancerade utformningen och inbyggda flexibiliteten hos WaveLight® EX500 excimerlaser gör att moderna kirurger kan utvidga sin kapacitet för behandling genom att anpassa ingreppet för synkorrektion med laser för varje typ av synrubbning—myopi,   Myopi: Refraktivt fel som gör att ögat inte kan se föremål på långt avstånd. Även benämnt som ”närsynthet”. Uppstår när ögongloben är för lång eller hornhinnans böjning är för kraftig, vilket hindrar ljuset som kommer in i ögat från att fokuseras korrekt på näthinnan. Resultatet blir oskarp syn på långt avstånd. Glasögon, kontaktlinser och refraktiv kirurgi är olika alternativ för att korrigera synfel som orsakas av myopi.   hyperopi,   Hyperopi: Den medicinska termen för ”översynthet”, ett refraktivt fel som gör det svårt att tydligt se föremål på nära håll. Orsakas antingen av att hornhinnan inte är tillräckligt böjd eller att ögongloben är för kort. Hyperopi gör att ljus som kommer in i ögat fokuseras fel på näthinnan vilket gör att synen på nära håll blir oskarp. Glasögon, kontaktlinser och refraktiv kirurgi är olika alternativ för att korrigera synfel som orsakas av hyperopi.   och astigmatism.   Astigmatism: Ett vanligt refraktivt tillstånd som orsakas antingen av en oregelbunden rundning av hornhinnan (korneal astigmatism) eller av linsen (lentikulär astigmatism). Personer med astigmatism har i allmänhet svårt att se fina detaljer, oavsett avstånd. Denna synrubbning behandlas med korrigerande linser eller refraktiv kirurgi.  

  WaveLight® EX500 excimerlaser är en annan vidareutveckling av den väl bevisade teknologin från Allegretto Wave® excimerlaser. Den integrerar många nya funktioner för snabba, säkra och pålitliga refraktiva laserbehandlingar. Med förbättrad, förseglad teknologi för strålens bana sätter WaveLight® EX500 excimerlaser den nya standarden för laserprecision och hållbarhet. Teknologiska framsteg inkluderar minskad känslighet för rörelser hos patienten, förbättrad patientkomfort, och precis högupplöst kalibrering som ger stabila och pålitliga ingrepp—oberoende av kirurgens teknik.

Den är byggd för snabbhet och suveräna patientresultat, och 500Hz WaveLight® EX500 excimerlaser är den snabbaste excimerlasern på marknaden idag. Med en kraftfull 1050 Hz multidimensionell så kallad "eye tracker" (synkroniserad vid 500 Hz), ger WaveLight® EX500 excimerlaser exceptionell noggrannhet, precision och säkerhet. Med hjälp av den privatägda PerfectPulse Technology®, kan WaveLight® EX500 excimerlasern optimera varje laserpuls för att exakt styra det naturliga formandet av hornhinnan.   Hornhinna: Den genomskinliga, rundade ytan mitt på ögats framsida som släpper in ljus till ögat. Tillsammans med sklera, senhinnan, skyddar hornhinnan ögat från utsidan.   Genom att anpassa sig till den unika kurvaturen hos varje patients öga kan kirurgen ge det en form närmare den perfekta, naturliga ögonformen. Det här ger många fördelar, inklusive en mindre risk för reflexer på natten och halofenomen   Halofenomen: Visuell effekt där en flimrande eller suddig ljusring kan uppstå runt en strålkastare eller annat upplyst föremål.   efter synkorrektion med laser.

Som en del av WaveLight® refraktiv Suite, har WaveLight® EX500 excimerlaser optimerats ergonomiskt för att kombineras med WaveLight® FS200 femtosekund-laser och andra diagnostiska WaveLight®-enheter. Genom att utnyttja WaveNet™ datornätverk kan kirurger exakt överföra all patientdata och information om behandling och diagnostik till lasern. Resultatet? Förbättrat dataflöde under ingreppet plus en förbättrad upplevelse för patienten och en enklare kirurgisk procedur.


WaveLight® FS200 femtosecond laser

WaveLight® FS200 femtosecond laser

Ännu en som ligger i framkanten av teknologiska framsteg inom synkorrektion är WaveLight® FS200 femtosekund-lasern som hjälper läkare att få mer pålitliga resultat under refraktiva ingrepp.

  Genom att kombinera optimal energi—inklusive lågpulsenergi vid vasst skärande—och avståndsparametrar genom en högst exakt skanningsalgoritm, kan WaveLight® FS200 femtosekund-laser skapa locket i hornhinnan ultrasnabbt. Det gör det möjligt för kirurger att konsekvent och effektivt skapa lock av hög kvalitet.   Lins: Den genomskinliga skivan bakom pupillen som fokuserar ljus mot näthinnan.  

200 kHz WaveLight® FS200 femtosekund-laser kalibreras automatiskt för maximal precision före varje behandling. Ett högupplöst mikroskop ger utmärkt, kontinuerlig visualisering under ingreppet så att kirurgen kan styra varje steg under behandlingen.

Med andra ord, med WaveLight® FS200 femtosekund-lasern kan kirurger skapa exakta och stadiga flikar utan räfflor, åsar och skrovliga kanter. Detta innebär att ribban för synkorrektion med laser verkligen har höjts.


WaveLight® Allegretto Wave®/Eye-Q excimerlaser

Wavelight® Allegretto Wave Eye-Q excimerlaser

Allegretto Wave® excimerlasersystem introducerades 1999 och blev känt över hela världen. Det utgick från ett ideal som en gång i tiden bara var en fantasi. Lasersystemet kortade ned operationstiden och introducerade innovativ, pålitlig "eye tracking" tillsammans med en prisvinnande utrymmessparande design som gjorde LASIK-kirurger överallt till trogna användare.

Det som gör Allegretto Wave® -lasrar så speciella är deras unika PerfectPulse Technology®, som är utformad för att garantera att varje ultrafin laserpulsstråle styrs exakt när hornhinnan eller ögats yta skulpteras.   Hornhinna: Den genomskinliga, rundade ytan mitt på ögats framsida som släpper in ljus till ögat. Tillsammans med sklera, senhinnan, skyddar hornhinnan ögat från utsidan.  

PerfectPulse Technology® gör detta med ett avancerat "eye tracking" system med hög hastighet, som följer ögats snabbaste rörelser och utför precis placering av strålen med 3 olika infraröda ljuskällor. Under ingreppet styrs stabiliteten hos varje puls av ett smart-energiprogram som automatiskt balanserar nivåerna för smidigare resultat.


WaveLight® ALLEGRO analysator

WaveLight® analysator, diagnostisk enhet

WaveLight® analysator når en ny nivå av bekvämlighet för både kirurgen och patienten. Det är ett diagnostiskt verktyg som hjälper ögonläkare att avgöra om Wavefront-styrd synkorrektion med laser är det bästa valet för individen.

Lyckad behandling av synrubbningar kräver ju trots allt en korrekt diagnos.

WaveLight® analysator uppnår detta genom att mäta hela ögats optiska system och beräkna de individuella wavefrontaberationerna, eller andra avvikelser i ögat.

WaveLight® analysator anses vara en avancerad metod och den ökar utbudet av möjligheter när det gäller laseringrepp.

WaveLight® analysator arbetar i samma synliga spektra som det mänskliga ögat och projicerar typiska mätpunkter på näthinnan som fångas upp av en ljuskänslig kamera. Avvikelserna i ljuspunkterna på näthinnan, eller ögats bakre yta, i relation till referensljusen beräknas och wavefront-felet visas. Med utgångspunkt från den mätningen beräknar kirurgen din individuella behandlingsprofil.


WaveLight® ALLEGRO Topolyzer VARIO

WaveLight® ALLEGRO Topolyzer VARIO

WaveLight® Topolyzer VARIO har optimerats för att ytterligare förstärka omfattningen av skräddarsydda lösningar för synkorrektion med laser.

WaveLight® Topolyzer VARIO baseras på ett placidodisksystem och refererar till 22 000 elevationspunkter för att skapa en virtuell topografisk karta över ögat. Därigenom görs syndefekterna direkt synliga, inklusive decentrering, keratokonus, astigmatism och lutning. Dessutom lyfter den fram avvikelser och deras effekt på ditt optiska system.

Kirurgen använder dessa data för att definiera behandlingsparametrarna i programvaran.

För de svåraste fallen är WaveLight® Topolyzer VARIO ett perfekt verktyg vid förberedelserna av högst sofistikerad topografistyrd synkorrektion med laser.


WaveLight® Oculyzer II

WaveLight® Oculyzer II

WaveLight® Oculyzer II förser kirurgen med en ny nivå av information. Det är ett avancerat system för mångsidig korneal topografi, geometriska mätningar och analys av hela den främre ögonkammaren. Det gör refraktiv kirurgi säkrare och ökar förutsägbarheten.

En kamera med hög upplösning roterar runt ögat och ger upp till 25 000 mätpunkter. Med utgångspunkt i dessa skapas en 3-dimensionell modell av ögat som ger maximal diagnostisk information. Informationen överförs sedan till ett WaveLight® excimerlasersystem som utför topografistyrda skräddarsydda refraktiva behandlingar.

WaveLight® Oculyzer II är en professionell lösning, speciellt för mycket komplicerade fall. Vittomfattande diagnos ger ultimata behandlingsmöjligheter och säkerhet.

Nästa: AcrySof® IQ ReSTOR® IOL

Referens

  1. Cummings A. Conquering Cyclotorsion with the Wavelight NeuroTrack System. Refractive Eyecare. Augusti 2007.