LenSx® Laser refraktiv
Gråstarrsoperation

Vi introducerar en gråstarrsoperation som är lika unik som dina ögon

Alla mänskliga ögon har samma grundläggande anatomiska struktur, men det finns inte två ögon som är exakt lika. Det är därför varje öga måste mätas och kartläggas noga innan en starroperation görs. Lyckligtvis erbjuder Alcons LenSx® laser en verkligt skräddarsydd lösning för din starroperation.

Med en bladlös datorstyrd laser och en rad mycket avancerade tekniker tar LenSx®-lasern otroligt precisa och högupplösta bilder av ögonen. Bilderna, tillsammans med de exakta mått och de avgörande data de ger används sedan för att planera och utföra operationen, enligt exakta individuella specifikationer som inte går att få med andra kirurgiska metoder.

LenSx® laser utför flera av de mest kritiska stegen i operationen med sin bildstyrda, högfrekventa femtosecond-laser—en av de mest avancerade teknologiska enheterna i sitt slag. En 3D-avbidningsenhet med hög definition förser kirurgen med ett innovativt styrsystem som hittar specifika punkter i ögat.

LenSx®-lasern använder sedan ett optiskt system för att leverera laserpulserna exakt där de behövs. Resultatet är en otrolig precision—och utmärkta resultat.

LenSx®-lasern levereras även utrustad med en unik programvara till styrsystemet som analyserar högupplösta OCT-bilder (optisk koherenstomografi) av ögat, vilket hjälper kirurgen att skräddarsy gråstarrsoperationen. Dessutom kan den datorstyrda LenSx®-lasern visualisera och utföra ingreppet på kirurgens kommando. Det här ger kirurgiska snitt med högsta möjliga precision och även oöverträffad exakthet vid varje enskilt steg.