Betala för LASIK

Att tänka på angående kostnaden för LASIK

Du har säkert sett annonser för billiga LASIK-ingrepp. Problemet är att du får vad du betalar för. Gammal teknologi eller mindre sofistikerad teknik kan spara in på kostnaden, men du kanske offrar resultatet när du sparar. Vill du verkligen riskera dina ögon för det?

Tänk på det här: Ett par glasögon kan kosta 3500 kronor eller mer och du kan betala lika mycket på ett år för kontaktlinser och alla dess tillbehör med linsvätskor, ögondroppar, undersökningar och fodral. Kom ihåg att du bara har ett par ögon—investera klokt. LASIK är ett långsiktigt beslut om din hälsa som påverkar synkvaliteten varje dag. Överväg ett skräddarsytt ingrepp som ger mer naturliga resultat, som OptiLASIK® synkorrektion med laser.

Kostnaden för LASIK varierar även beroende på kirurgens erfarenhet, rykte och skicklighet, tiden hon eller han lägger ned på varje patient, regionala skillnader, och kvaliteten på det lasersystem som används. En del prisförslag kanske bara gäller väldigt små åtgärder eller så inkluderas inte kostnaden för konsultation och återbesök. I allmänhet kan du vänta dig att få betala mellan 10.000 och 15.000 kronor per öga beroende på behandling.

Eftersom det är dina ögon det handlar om bör inte priset vara den enda, eller ens den viktigaste faktorn, när du väljer specialist inför synkorrektion med laser. Du behöver tänka över kvaliteten och värdet på den service du får. Kom ihåg att det här är ett planerat kirurgiskt ingrepp. Av det skälet så täcker de flesta sjukvårdsförsäkringarna inte utgiften, även om du kanske inte behöver betala hela kostnaden när ingreppet görs.

När du pratar med kirurgen, tänk på dessa frågor:

  • Vad blir den totala kostnaden per öga för LASIK-ingreppet och exakt vad inkluderas i det priset? Lugnande medel före operationen, läkemedelsdroppar efter, mörka glasögon?
  • Är återbesöken inräknade och hur många blir det? Kommer kirurgen vara med vid dessa besök?
  • Vilka finansieringsplaner finns tillgängliga hos läkaren? Oftast är det inte nödvändigt att betala hela kostnaden för LASIK på en gång. Kirurgerna accepterar oftast kreditkort och kanske erbjuder finansiering för att förlänga avbetalningen.
  • Täcker din försäkring delar av eller hela operationskostnaden? (Det är inte särskilt troligt eftersom LASIK är ett planerat ingrepp du väljer, men du bör kontrollera om ditt specifika synfel kanske täcks.)Om din arbetsgivare har en valbar ”förmånsmeny”, kan du kanske använda de pengarna för att betala för delar av ingrepp som OptiLASIK® synkorrektion med laser.

Se till att få klinikens betalningsvillkor skriftligt före operationen.

OptiLASIK® synkorrektion med laser är värt investeringen. När det gäller dina ögon, har du verkligen råd att snåla?

Nästa: Vanliga frågor om LASIK