AcrySof® IQ ReSTOR®
torisk IOL

Korrektion av astigmatism

För patienter med både grå starr och astigmatism är det nu möjligt att kombinera fördelarna med full syn som AcrySof® IQ ReSTOR® IOL ger, med korrektionen av astigmatism som AcrySof® IQ torisk IOL ger.

Vi introducerar AcrySof® IQ ReSTOR® torisk IOL—vårt nästa steg mot full syn på avstånd för gråstarrspatienter med astigmatism—och det senaste framsteget inom tekniken för gråstarrskirurgi.

Det som skiljer AcrySof® IQ ReSTOR® torisk IOL från traditionella IOL   IOL: En konstgjord lins av plast, silikon eller akryl som är utformad för att implanteras i ögat, förbättra fokuseringen och korrigera synproblem som orsakats av katarakter.   är att det är en multifokal lins. Med andra ord är det en lins med multipla fokuspunkter som är utformad för att korrigera både grå starr grå starr   Grå starr: En grumling av ögats lins som blockerar ljusets väg till näthinnan och därför ger nedsatt syn. Katarakter bildas när proteinklumpar gör delar av ögats lins grumliga, och är en vanligt förekommande del av det normala åldrandet. När katarakten framskrider blir synen sämre och ofta krävs kirurgi för att ersätta den skadade linsen med en konstgjord.   och korneal astigmatism   Astigmatism: Ett vanligt refraktivt tillstånd som orsakas antingen av en oregelbunden rundning av hornhinnan (korneal astigmatism) eller av linsen (lentikulär astigmatism). Personer med astigmatism har i allmänhet svårt att se fina detaljer, oavsett avstånd. Denna synrubbning behandlas med korrigerande linser eller refraktiv kirurgi.   , och ge fullgod syn—nära, på avstånd och mittemellan—samtidigt som den ger förbättrad bildkvalitet. Resultatet? En ännu större möjlighet att bli fri från läsglasögon och kontaktlinser.

Tekniken bakom AcrySof® IQ ReSTOR® torisk IOL kan erbjuda synkorrektion med precision, utformad för att korrigera både grå starr och redan existerande korneal astigmatism med ett enda ingrepp.

AcrySof® IQ ReSTOR® torisk IOL är ännu en innovation från Alcon—världsledande inom linser för gråstarrsoperationer. Patienter kan känna sig trygga med Alcon AcrySof®-linsfamiljens historia—med över 501 miljoner AcrySof® IOL implanterade över hela världen.

Nästa: AcrySof® IQ torisk IOL

 

Referens

  1. AcrySof® IQ ReSTOR® multifokal torisk IOL, instruktioner.