AcrySof® IQ ReSTOR® IOL

För kataraktkirurgi

AcrySof®-linser har satts in vid över 50 miljoner gråstarrsoperationer över hela världen. AcrySof®-linserna är de mest använda intraokulära linserna (IOL) i världen, främst för att läkarna tycker om de kliniska resultaten på lång sikt och den överlägsna stabiliteten.

Det är den första multifokala IOL av sin typ, och AcrySof® IQ ReSTOR® IOL föddes ur årtionden av expertkunskaper och teknologi. Det är en intraokulär lins som verkligen hjälper starrpatienter att se klart—nära, på avstånd och allt däremellan—utan läsglasögon eller bifokala glasögon efter operationen.

Vid en klinisk prövning där AcrySof® IQ ReSTOR® IOL implanterades i båda ögonen, rapporterade 78 procent av patienterna 6 månader efter operationen att glasögon inte behövdes.

I en undersökning om kundernas nöjdhet svarade nära 94 procent av patienterna (som fått +3.0 D IOL implanterad) att de skulle låta implantera linserna igen.

Detta är vad som gör AcrySof® IQ ReSTOR® IOL så unik:

  • Majoriteten av alla IOL tillverkas av antingen silikon eller en hårdplast som heter polymetylmetakrylat (PMMA), men AcrySof® IQ ReSTOR® IOL använder en mjuk, böjbar akryl, vilket gör implantationen enklare för kirurgen och bekvämare för patienten. Ett mindre snitt gör att inga stygn behövs vilket ger snabbare återhämtning och klarare, ungdomligare syn.
  • Med AcrySof® IQ ReSTOR® IOL, kan patienter med både grå starr och presbyopi få båda tillstånden korrigerade samtidigt, vilket gör att de flesta patienterna slipper glasögon efter operationen.
  • Många av dagens IOL har filterskydd mot ultraviolett (UV) ljus, eftersom solljus länge har misstänkts vara en bidragande faktor till grå starr genom att skada näthinnan.   Näthinna : Sändaren som sitter i ögats bakände och som skickar bilder till hjärnan.   AcrySof® IQ ReSTOR® IOL har liknande filter som skyddar ögonen mot allt blått ljus med hög energi, vilket inkluderar skadligt ljus från solen och även konstgjort ljus som i fluorescerande lampor.   Blått ljus: Blått ljus har en våglängd på ungefär 475 nanometer (nm) i den synliga delen av ljusspektrat. En del laboratoriestudier tyder på att blått ljus med hög energi kan ge skador på näthinnan och vara en bidragande orsak till AMD, åldersrelaterad makuladegeneration.  

Nästa: AcrySof® IQ ReSTOR® torisk IOL