AcrySof® CACHET®
fakisk lins

För moderat till kraftig myopi

För patienter med moderat till kraftig myopi   Myopi: Refraktivt fel som gör att ögat inte kan se föremål på långt avstånd. Även benämnt som ”närsynthet”. Uppstår när ögongloben är för lång eller hornhinnans böjning är för kraftig, vilket hindrar ljuset som kommer in i ögat från att fokuseras korrekt på näthinnan. Resultatet blir oskarp syn på långt avstånd. Glasögon, kontaktlinser och refraktiv kirurgi är olika alternativ för att korrigera synfel som orsakas av myopi.   som inte passar för LASIK, är användningen av fakiska linser en av de senaste innovationerna inom teknologin för synkorrektion.

Implanterbara fakiska linser, som AcrySof® CACHET® fakisk lins, är utformade för att eliminera närsynthet   Närsynthet: Ett annat vanligt ord för myopi. Närsynthet är ett refraktivt fel som gör att ögat inte kan se föremål på långt avstånd. Det uppstår när ögongloben är för lång eller hornhinnans böjning är för kraftig och hindrar ljuset som kommer in i ögat från att fokuseras korrekt på näthinnan. Resultatet blir oskarp syn på långt avstånd. Glasögon, kontaktlinser och refraktiv kirurgi är olika alternativ för närsynthet.   hos vuxna.

Som en del av ett synkorrigerande ingrepp som kallas fakisk kirurgi, arbetar AcrySof® CACHET® fakisk lins med din naturliga lins   Lins: Den genomskinliga skivan bakom pupillen som fokuserar ljus mot näthinnan.   och hjälper till att fokusera ljus för bättre synskärpa på avstånd, och lägger till den fokusering som behövs för att korrigera kraftig myopi.

Med utgångspunkt i årtionden av kunskap och innovation, använder AcrySof® CACHET® fakiska linser samma teknologi som AcrySof® kataraktlinser—som har implanterats med lyckat resultat för över 50 miljoner patienter över hela världen.

AcrySof® CACHET® fakisk lins är uppbackad av omfattande klinisk forskning. I en studie var nära 80 % av patienterna helt glasögonfria 3 månader efter operation på båda ögonen.

Fakisk kirurgi med AcrySof® CACHET® kan vara en möjlighet för dig om:

  • Du har moderat till kraftig myopi
    • - Fråga din ögonläkare om dina glasögon är mellan -6,0 och -16,5 dioptrier (D)
  • Du är 21 år gammal eller äldre
  • Din styrka i glasögon eller linser inte har förändrats på minst ett år.
  • Läkaren avgör att din främre kammare har ett djup på lika med eller större än 3,2 mm (inklusive hornhinnan)

Nästa: LenSx® laserkirurgi för refraktiv katarakt

Referens

  1. AcrySof® CACHET® fakisk lins, användarinstruktion.